Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 250 g šampinjona
- 2 paradajza
- 1 luk
- 100 ml pavlake
- 100 g sira
- 1/2 kašike brašna
- šaka svežeg peršuna
Za marinadu:
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašičica mlevena slatke paprike
- 2 kašičice suvog začina za piletinu
- 1 kašičica soli
Recept za pileći file zapečen sa povrćem:
Operite pileći file i isecite ga, dobićete ukupno 4 komada. U činiju sipajte oko 4-5 kašika ulja, dodajte 1 kašičicu soli, 1 kašičicu mlevene slatke paprike i 2 kašičice začina za piletinu. Sve pomešajte.
U ovu marinadu stavite pripremljene komade mesa. Mešajte dok sve ne bude prekriveno marinadom. Ostavite da se marinira 10-15 minuta. Dok se piletina marinira, pripremite fil od povrća. Šampinjone naseckajte, kao i jedan luk na kockice. Paradajz takođe isecite na kockice. U vreli tiganj sipajte malo ulja i ubacite pečurke. Pržite ih na jakoj vatri dok tečnost ne ispari, povremeno mešajući.
Kada u tiganju više ne bude tečnosti, sipajte još malo ulja i dodajte seckani crni luk. Sve zajedno pržite dok luk ne porumeni. Zatim dodajte seckani paradajz. Promešajte i pržite još 2-3 minuta. U tiganj dodajte 100 ml pavlake i sipajte pola kašike brašna, pa sve pomešajte. Na samom kraju posolite fil i pobiberite mlevenim crnim biberom. Promešajte i sklonite sa vatre.
Marinirani pileći file stavite na dobro zagrejan tiganj i ispržite na jakoj vatri. Stavite pripremljeni file u posudu za pečenje. Na svaki komad mesa stavite fil od povrća. Narendajte sir na krupno rende i svaki file odozgo pospite rendanim sirom.
Stavite sve u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pecite oko 20-25 minuta. Pospite na kraju seckanim peršunom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza.
Pročitajte i kako se pravi piletina u salsa prelivu zapečena u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.