Sastojci:

  • 4 viršle
  • 100 g kačkavalja
  • 8 kriški tost hleba
  • 2 jajeta
  • prezle za pohovanje
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Ako volite hot dog, ovaj recept će vas oduševiti! Kombinacija hrskave korice, topljenog sira i viršli čini ovaj brz i ukusan obrok idealnim za doručak, užinu ili druženja. Priprema je jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće.

Možete dodati i senf ili začine u fil za dodatni ukus.
Ako želite zdraviju verziju, pecite ih u rerni na 200°C oko 15 minuta, okrećući na pola pečenja.
Odlično se slažu uz osvežavajuću salatu ili pomfrit.

Odsecite korice sa tost hleba i blago ih istanjite oklagijom. Svaku viršlu presecite na pola kako bi odgovarala veličini hleba. Kačkavalj isecite na tanke štapiće.

Na svaku krišku hleba stavite komadić kačkavalja i polovinu viršle. Urolajte pažljivo i blago pritisnite krajeve da se spoje. Možete ih blago nakvasiti vodom da se bolje zalepe.

Umutite jaja sa malo soli i bibera. Svaku rolnicu prvo umočite u jaja, a zatim u prezle, vodeći računa da sve lepo prekrije. Ponovite postupak za dodatnu hrskavost. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite uvaljane rolnice dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Poslužite tople uz kečap, majonez ili neki drugi sos.

Bonus video

Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama Izvor: Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama