Sastojci:
- 4 viršle
- 100 g kačkavalja
- 8 kriški tost hleba
- 2 jajeta
- prezle za pohovanje
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Ako volite hot dog, ovaj recept će vas oduševiti! Kombinacija hrskave korice, topljenog sira i viršli čini ovaj brz i ukusan obrok idealnim za doručak, užinu ili druženja. Priprema je jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće.
Možete dodati i senf ili začine u fil za dodatni ukus.
Ako želite zdraviju verziju, pecite ih u rerni na 200°C oko 15 minuta, okrećući na pola pečenja.
Odlično se slažu uz osvežavajuću salatu ili pomfrit.
Odsecite korice sa tost hleba i blago ih istanjite oklagijom. Svaku viršlu presecite na pola kako bi odgovarala veličini hleba. Kačkavalj isecite na tanke štapiće.
Na svaku krišku hleba stavite komadić kačkavalja i polovinu viršle. Urolajte pažljivo i blago pritisnite krajeve da se spoje. Možete ih blago nakvasiti vodom da se bolje zalepe.
Umutite jaja sa malo soli i bibera. Svaku rolnicu prvo umočite u jaja, a zatim u prezle, vodeći računa da sve lepo prekrije. Ponovite postupak za dodatnu hrskavost. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite uvaljane rolnice dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Poslužite tople uz kečap, majonez ili neki drugi sos.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.