Sastojci:
- 4 viršle
- 100 g kačkavalja
- 8 kriški tost hleba
- 2 jajeta
- prezle za pohovanje
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Ako volite hot dog, ovaj recept će vas oduševiti! Kombinacija hrskave korice, topljenog sira i viršli čini ovaj brz i ukusan obrok idealnim za doručak, užinu ili druženja. Priprema je jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće.
Možete dodati i senf ili začine u fil za dodatni ukus.
Ako želite zdraviju verziju, pecite ih u rerni na 200°C oko 15 minuta, okrećući na pola pečenja.
Odlično se slažu uz osvežavajuću salatu ili pomfrit.
Odsecite korice sa tost hleba i blago ih istanjite oklagijom. Svaku viršlu presecite na pola kako bi odgovarala veličini hleba. Kačkavalj isecite na tanke štapiće.
Na svaku krišku hleba stavite komadić kačkavalja i polovinu viršle. Urolajte pažljivo i blago pritisnite krajeve da se spoje. Možete ih blago nakvasiti vodom da se bolje zalepe.
Umutite jaja sa malo soli i bibera. Svaku rolnicu prvo umočite u jaja, a zatim u prezle, vodeći računa da sve lepo prekrije. Ponovite postupak za dodatnu hrskavost. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite uvaljane rolnice dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Poslužite tople uz kečap, majonez ili neki drugi sos.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom