Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 4 pileća karabataka
- 2 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 340 g rotkvica, isečenih na pola
- 1 ljutika, sitno seckana
- 170 g zelene boranije, isečene
- 120 g smrznutog sitnog graška, odmrznut
- 60 g belog sira
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg bosiljka
- 2 kašike sitno iseckane sveže nane
Recept za karabatake sa rotkvicama:
Kako biste napravili karabatake, prvo postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte je na 200 °. U veliki vatrostalnu tepsiju sipajte ulje. Začinite piletinu sa obe strane sa 2 kašičice soli i 1/2 kašičice bibera i poređajte u tepsiju kožom nadole. Pržite na srednjoj vatri, 10 do 14 minuta. Okrenite karabatake i pržite još oko 1 minut. Prebacite na tanjir.
U istoj tepsiji na jakoj vatri začinite rotkvice sa preostalom 1 kašičicom soli i promešajte. Raširite u jednom sloju, isečenom stranom nadole, i pržite oko 5 minuta. Dodajte ljutiku i promešajte sa rotkvicama. Pržite, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
Dodajte zelenu boraniju i lagano mešajte. U sredinu povrća ubacite karabatake kožom na gore. Prebacite u rernu i pecite 8 do 10 minuta. Dodajte grašak u tepsiju i nastavite da pečete još oko 5 minuta. Na tanjir rasporedite piletinu i povrće. Pospite sirom, bosiljkom i nanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pržene karabatake sa šargarepom i krompirima.
Pročitajte kako se pravi kineska piletina na sečuanski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.