Sastojci:
- 250 g zamrznutog graška (odmrznutog)
- 2 mlada luka (iseckana)
- 1 mala šargarepa (rendana)
- 2 kašike brašna od leblebija
- 1 kašika ovsene kaše
- 1 kašičica kima
- So, biber po ukusu
- 1 mali crveni luk (iseckan)
- 1 kašika limunovog soka
- Sveža nana ili peršun (po želji)
- Ulje za prženje
Priprema:
Grašak nije samo dodatak jelima, već može biti i glavna zvezda na tanjiru – u obliku mekanih i mirisnih pljeskavica koje osvajaju ukusom i jednostavnošću pripreme. Ove pljeskavice od graška su prava poslastica za sve koji vole lagane, a hranljive obroke, savršene za ručak ili večeru.
Izblendajte grašak u blenderu ili ga izgnječite viljuškom dok ne postane grubo pire. Dodajte iseckani mladi i crveni luk, rendanu šargarepu, brašno od leblebija, ovsenu kašu, kim, limunov sok, so i biber. Dobro promešajte. Umešajte sitno seckanu nanu ili peršun. Oblikujte pljeskavice veličine po želji. Pržite u zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Poslužite tople, uz svežu salatu ili neki omiljeni sos.
Bonus video
