Sastojci:

  • 1 crni luk
  • Maslinovo ulje (za prženje luka)
  • So i biber po ukusu
  • 1 paprika (ljuta ili ne, po izboru)
  • 650 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli za smesu za šnicle
  • Svež peršun (sitno seckan)
  • 150 g kačkavalja (isečen na komade)
  • 100 g prezli (za pohovanje)
  • ulje (za prženje)

Priprema:

Ove šnicle kriju pravo iznenađenje – sočno mleveno meso spolja, a iznutra otopljeni sir koji se razvlači pri svakom zalogaju. Hrskava korica i pun ukus začina čine ih savršenim glavnim jelom za porodični ručak ili posebnu priliku. Poslužite ih uz pire krompir, salatu ili domaći hleb i imaćete obrok za pamćenje.

Savet:

Sir će ostati mek i topao ako šnicle poslužite odmah nakon prženja.

Sitno iseckajte luk i propržite ga na malo maslinovog ulja dok ne omekša i blago porumeni. Dodajte i papriku pa i nju upržite.

U većoj činiji pomešajte mleveno meso, proprženi luk, so, crni biber, jaje, dve kašike prezli i seckani peršun. Dobro izmešajte rukama dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Od smese oblikujte šnicle, u sredinu svake stavite parče kačkavalja i zatvorite meso tako da sir bude potpuno obuhvaćen. Uvaljajte svaku šniclu u prezle.

U tiganju zagrejte biljno ulje i pržite šnicle sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i meso se ispeče do kraja. Poslužite tople, uz prilog po želji.

Bonus video

00:54
ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: Kurir televizija