Sastojci:

  • 1 vekna hleba (18 kriški)
  • 150 g sira (po izboru)
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • 1 velika šargarepa (sirova)
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza mirođije
  • 1–2 čena belog luka
  • Majonez po ukusu
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Miris pečenog hleba i svežina domaćeg namaza pretvoriće obične kriške u pravu poslasticu. Ovi sendviči su idealni kad želite brz, ali zasitan obrok, a pritom se spremaju bez mnogo muke i od sastojaka koje skoro svaka kuhinja ima.

Savet:

Ako želite još bogatiji ukus, pre pečenja hleb lagano premažite maslinovim uljem ili rastopljenim puterom.

Isecite veknu na oko 18 kriški i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 5–7 minuta, dok ne postanu blago hrskave.

Dok se hleb peče, narendajte sir, šargarepu i kuvana jaja. Sitno iseckajte peršun, mirođiju i beli luk. Sve pomešajte u činiji. Dodajte majonez, pa sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Namažite kriške hleba pripremljenim namazom. Poslužite odmah, dok su kriške još blago tople, a namaz svež i mirisan.

Bonus video

00:48
Slana torta sa tost hlebom i krem sirom Izvor: instagram/cookistwow