Povrtna gnezda su idealna za ručak ili čak večeru, nisu komplikovana za pripremu i oduševiće sve za trpezom. Mleveno meso im pravi balans u odnosu na mnogo povrća.
Osnovne informacije:
Kuhinja: Srpska
Tip jela: Ručak
Ukupno vreme pripreme: 45 minuta
Broj porcija: 5
Nivo težine pripreme: Srednje
Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- 300 g mlevenog mesa
- 200 g kačkavalja
- 1 veza peršuna
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- maslinovo ulje po ukusu
- so, crni biber, origano, po ukusu
Priprema:
Pripremite povrće:
Narendajte 400 g krompira direktno u posudu. Zatim narendajte šargarepu, pa tikvicu. Dobro posolite i promešajte pa ostavite da odstoji 10 minuta. Potom sve dobro iscedite šakama i prebacite u suvu činiju. Iseckajte peršun pa dodajte rendanoj mešavini povrća, a zatim dodajte biber i razbijte dva jajeta. Sve dobro promešajte i dodajte brašno, pa ponovo promešajte.
Napravite gnezda:
Na pleh obložen papirom za pečenje sipajte malo ulja i razmažite po papiru. Kašikom napravite gnezda, pa dodatno oblikujte rukama. Biće ih ukupno 5. Pecite ih u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Propržite meso:
Iseckajte crni luk, i počnite da ga pržite. Kada porumeni dodajte mleveno meso. Potom dodajte crni biber, origano i so i pržite. Sitno iseckajte pola crvene i pola zelene paprike pa dodajte mesu i nastavite da pržite. Narendajte 1 paradajz pa dodajte i njega, kao i seckani peršun.
Sastavite korpice:
Izvadite korpice iz rerne i svaku od njih napunite smesom od mesa. Preko svake rasporedite rendani kačkavalj. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 10 minuta. Izvadite iz rerne i servirajte. Uživajte.
BONUS VIDEOž
StvarUkusa
