Povrtna gnezda su idealna za ručak ili čak večeru, nisu komplikovana za pripremu i oduševiće sve za trpezom. Mleveno meso im pravi balans u odnosu na mnogo povrća. 

Osnovne informacije:

Kuhinja: Srpska

Tip jela: Ručak

Ukupno vreme pripreme: 45 minuta

Broj porcija: 5

Nivo težine pripreme: Srednje

Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 paradajz
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 zelene paprike
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 g kačkavalja
  • 1 veza peršuna
  • 2 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • maslinovo ulje po ukusu
  • so, crni biber, origano, po ukusu
Savet:

Nakon što narendate povrće, obavezno ga posolite i ostavite da odstoji 10 minuta, kako biste izvukli sav višak vode. Nakon toga dobro procedite rukama povrće.

Priprema:

Pripremite povrće:

Narendajte 400 g krompira direktno u posudu. Zatim narendajte šargarepu, pa tikvicu. Dobro posolite i promešajte pa ostavite da odstoji 10 minuta. Potom sve dobro iscedite šakama i prebacite u suvu činiju. Iseckajte peršun pa dodajte rendanoj mešavini povrća, a zatim dodajte biber i razbijte dva jajeta. Sve dobro promešajte i dodajte brašno, pa ponovo promešajte.

Napravite gnezda:

Na pleh obložen papirom za pečenje sipajte malo ulja i razmažite po papiru. Kašikom napravite gnezda, pa dodatno oblikujte rukama. Biće ih ukupno 5. Pecite ih u rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Propržite meso:

Iseckajte crni luk, i počnite da ga pržite. Kada porumeni dodajte mleveno meso. Potom dodajte crni biber, origano i so i pržite. Sitno iseckajte pola crvene i pola zelene paprike pa dodajte mesu i nastavite da pržite. Narendajte 1 paradajz pa dodajte i njega, kao i seckani peršun.

Sastavite korpice:

Izvadite korpice iz rerne i svaku od njih napunite smesom od mesa. Preko svake rasporedite rendani kačkavalj. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 10 minuta. Izvadite iz rerne i servirajte. Uživajte.

BONUS VIDEOž

00:28
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: instagram fatmagulkitchen

StvarUkusa