MEDITERANSKA PILETINA - JEFTINO, BRZO I LAKO: U 1 posudi napravite jelo koje možete da jedete i sutradan

Piletina u paradajz sosu je odličan izbor za večeru sa prijateljima ili porodični ručak.

Shutterstock

Jednostavna priprema mediteranske piletine je ono što je izdvaja. Trebaju vam osnovne namirnice koje uglavnom imate kod kuće, a koje nisu skupe. U paradajz sosu dinstajte batake koje možete da poslužite sa krompirom. Ono što ovom jelu daje poseban šmek je bujon

Sastojci:

  • 400-500 g bataka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 400 g seckanog pelata 
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica suvog mešanog bilja
  • 600 g krompira

Priprema:

Ispržite batake u zagrejanom ulju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte iseckani luk i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte i seckani beli luk. Sipajte pelat i bujon i krčkajte par minuta. Vratite meso unutra sa sve sokom koje je pustilo, začinite i promešajte. Poklopite i kuvajte još nekih 20-25 minuta. U međuvremenu skuvajte krompir i poslužite sa piletinom.