Jednostavna priprema mediteranske piletine je ono što je izdvaja. Trebaju vam osnovne namirnice koje uglavnom imate kod kuće, a koje nisu skupe. U paradajz sosu dinstajte batake koje možete da poslužite sa krompirom. Ono što ovom jelu daje poseban šmek je bujon.
Sastojci:
- 400-500 g bataka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 400 g seckanog pelata
- 250 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica suvog mešanog bilja
- 600 g krompira
Priprema:
Ispržite batake u zagrejanom ulju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte iseckani luk i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte i seckani beli luk. Sipajte pelat i bujon i krčkajte par minuta. Vratite meso unutra sa sve sokom koje je pustilo, začinite i promešajte. Poklopite i kuvajte još nekih 20-25 minuta. U međuvremenu skuvajte krompir i poslužite sa piletinom.