Sastojci:
- 3 velika žumanca
- 40 g parmezana, plus dodatak za posluživanje
- 150 g slanine
- 200 g špageta
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
Recept za karbonaru:
Kako biste napravili pastu, prvo žumanca stavite u činiju, sitno izrendajte parmezan u njega, začinite biberom, pa dobro izmešajte viljuškom i stavite na stranu. Odrežite tvrdu kožu sa slanine i ostavite sa strane, a zatim iseckajte meso. Skuvajte špagete u velikom tiganju u ključaloj slanoj vodi do al dente.
U međuvremenu, istrljajte kožu pancete, po dnu srednjeg tiganja ili umesto toga koristite 1 kašiku ulja, a zatim stavite na srednju vatru. Beli luk oljuštite, iseckajte, dodajte ga u tiganj i ostavite 1 minut da začini masnoću. Umešajte slaninu, pa pržite 4 minuta, ili dok ne postane hrskava. Izvadite i beli luk iz tiganja, a zatim, uzmite malo vode od kuvanja špageta, ocedite i dodajte špagete, dobro promešajte, a zatim sklonite posudu sa vatre.
Dodajte malo vode od kuvanje i dobro promešajte, začinite biberom, a zatim sipajte mešavinu jaja. Dobro promešajte, dodajući još vode od kuvanja po potrebi. Servirajte sa narendanim parmezanom i malo bibera. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju pastu sa cezar salatom.
Pročitajte kako se pravi pasta sa jajima i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus