Sastojci:
- 450 g testenine
- 2 jajeta, razmućena
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 100 g arendanog kačkavalja
- so i biber po ukusu
Recept za pastu sa jajima i sirom:
Kako biste napravili pastu sa jajima i sirom, stavite testeninu da prokuva u dosta slane vode. Dok se testenina kuva, zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte beli luk i prodinstajte samo na trenutak (nemojte da prekuvate).
Ocedite testeninu, skinite tiganj sa šporeta. Dodajte testeninu, jaja i sir u tiganj. Dobro promešajte. Preostala toplota će skuvati jaja. Po želji narendajte još sira preko paste. Možda ćete želeti da napravite i šarenu pastu sa tunjevinom.
Pročitajte kako da napravite posnu bolonjeze pastu sa sočivom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa