Sastojci:
- 450 g testenine
- 2 jajeta, razmućena
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 100 g arendanog kačkavalja
- so i biber po ukusu
Recept za pastu sa jajima i sirom:
Kako biste napravili pastu sa jajima i sirom, stavite testeninu da prokuva u dosta slane vode. Dok se testenina kuva, zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte beli luk i prodinstajte samo na trenutak (nemojte da prekuvate).
Ocedite testeninu, skinite tiganj sa šporeta. Dodajte testeninu, jaja i sir u tiganj. Dobro promešajte. Preostala toplota će skuvati jaja. Po želji narendajte još sira preko paste. Možda ćete želeti da napravite i šarenu pastu sa tunjevinom.
Pročitajte kako da napravite posnu bolonjeze pastu sa sočivom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem