Umesto tikvica isprobajte patlidžan, jeste da ima specifičan ukus, ali ako ga napunite sirom dobićete najukusnije jelo. Brzo i lako ćete napraviti, a nećete isprljati puno sudova. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća kada su probali ovako pripremljen oduševili su se. Parmezan možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom. Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka.
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 400 g pelata (sitnog)
- 200 g mocarele
- 1 čen belog luka
- parmezan po ukusu
- malo origana
Priprema:
Patlidžan presecite na pola po dužini, a zatim "meso" isecite na kockice, ali ne do kraja. Poređajte na pleh obložen pek papirom, posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 30 minuta. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite ceo čen belog luka i sipajte pelat. Krčkajte dok ne proključa, pa dodajte origano. Izvadite patlidžan, "meso" malo kašikom pritisnite na unutra, pa na svaki sipajte paradajz sos i preko rendanu mocarelu. Pospite i parmezanom ili nekim tvrdim sirom po izboru i vratite u rernu još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem