Umesto tikvica isprobajte patlidžan, jeste da ima specifičan ukus, ali ako ga napunite sirom dobićete najukusnije jelo. Brzo i lako ćete napraviti, a nećete isprljati puno sudova. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća kada su probali ovako pripremljen oduševili su se. Parmezan možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom. Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka.
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 400 g pelata (sitnog)
- 200 g mocarele
- 1 čen belog luka
- parmezan po ukusu
- malo origana
Priprema:
Patlidžan presecite na pola po dužini, a zatim "meso" isecite na kockice, ali ne do kraja. Poređajte na pleh obložen pek papirom, posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 30 minuta. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite ceo čen belog luka i sipajte pelat. Krčkajte dok ne proključa, pa dodajte origano. Izvadite patlidžan, "meso" malo kašikom pritisnite na unutra, pa na svaki sipajte paradajz sos i preko rendanu mocarelu. Pospite i parmezanom ili nekim tvrdim sirom po izboru i vratite u rernu još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus