Kroketi od krompira su uvek sjajan način da napravite jelo od jednostavnih sastojaka, a da pritom bude savršeno ukusno. Takođe su sjajno rešenje da iskoristite ostatke pire krompira, a možete ih puniti čime god poželite.

Ovaj recept za krokete punjene mlevenim mesom oduseviće vas na prvi zalogaj, a posluženi uz svežu sezonsku salatu biće kompletan obrok.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 jajeta
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • so, biber

Priprema:

Ukoliko vam nije ostalo pire krompira od prethodnog dana, krompir obarite, pa ga izgnječite viljuškom ili štapnim mikserom. Dodajte mu cela jaja i brašno, pa zamesite čvrstu smesu nalik onoj za knedle. Dobijeno testo stavite u frižider dok ne pripremite punjenje. Na malo ulja propržite crni i beli luk da se zastakle, pa nakon toga dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne porumeni. Kašikom vadite deo smese od krompira, oblikujte rukama manju lopticu, koju ćete potom pritisnuti da izgleda kao pljeskavica. Na jednu stranu stavite meso, pa preklopite i rukama zatvorite sa svih strana. Postupak ponavljate dok ne potrošite sav materijal. Svaki uvaljajte u kukuruzno brašno, pa pecite u zagrejanom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Izvor: Stvar ukusa