Napravite testo od tikvica, a onda dodajte sir i paradajz i eto brze večere ili čak ručka. Na lažnu picu od tikvica možete da dodajete sastojke po želji, pa tako možete da je obogatite i šunkom, maslinama, paprikom, viršlama... Ovo je najjeftinija i najbrža varijanta, a toliko je dobro da će svi tražiti repete.
Sastojci:
- 650 g tikvica
- 300 g paradajza
- 150 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 2 kašike pavlake
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa dodajte jaja, pavlaku, brašno i začine. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Lepo poravnajte, pa pospite rendanim sirom i paradajzom isečenim na kolutove. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus