Napravite testo od tikvica, a onda dodajte sir i paradajz i eto brze večere ili čak ručka. Na lažnu picu od tikvica možete da dodajete sastojke po želji, pa tako možete da je obogatite i šunkom, maslinama, paprikom, viršlama... Ovo je najjeftinija i najbrža varijanta, a toliko je dobro da će svi tražiti repete. 

Sastojci:

  • 650 g tikvica 
  • 300 g paradajza 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 2 kašike pavlake 
  • 5 kašika brašna 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa dodajte jaja, pavlaku, brašno i začine. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Lepo poravnajte, pa pospite rendanim sirom i paradajzom isečenim na kolutove. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa