Pečurke imaju široku primenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima. Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate... Odlični su kao dodatak jelima poput paste, ali od njih se prave i ukusne čorbe, kao i sosovi, salate... Grci ih pune fetom i spanaćem, a mi vam predlažemo da ih cele ispržite u tiganju sa belim vinom i začinima. Biće odličan prilog uz sve, a možete i samostalno da ih jedete. 

  • Sastojci: 
  • 40-50 g putera 
  • 2-3 kašike maslinovog ulja 
  • 1 crni luk 
  • 400 g šampinjona 
  • 150 ml belog vina 
  • malo majčine dušice
  • malo peršuna  

Priprema: 
U tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim dodajte seckani crni luk i kada omkeša stavite očišćene pečurke. Kada dobiju boju sipajte belo vino, promešajte i pospite seckanu majčinu dušicu i peršun. Promešajte i kada tečnost malo ispari dodajte mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE