Pečurke imaju široku primenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima. Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate... Odlični su kao dodatak jelima poput paste, ali od njih se prave i ukusne čorbe, kao i sosovi, salate... Grci ih pune fetom i spanaćem, a mi vam predlažemo da ih cele ispržite u tiganju sa belim vinom i začinima. Biće odličan prilog uz sve, a možete i samostalno da ih jedete.
- Sastojci:
- 40-50 g putera
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- 150 ml belog vina
- malo majčine dušice
- malo peršuna
Priprema:
U tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim dodajte seckani crni luk i kada omkeša stavite očišćene pečurke. Kada dobiju boju sipajte belo vino, promešajte i pospite seckanu majčinu dušicu i peršun. Promešajte i kada tečnost malo ispari dodajte mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem