Ispecite debelu koru koja podseća na hleb i poređajte sastojke za picu, pa ispecite.

Ne postoji osoba na svetu koja nije probala picu ili hleb.Svaka zemlja ima neki svoj recept kako sprema oba ova jela, ali najbolji način da maksimalno uživate u ukusu jeste da ih spojite i napravite pica hleb.Kombinacija sastojaka oduševiće svakog istinskog zaljubljenika u testo, a obično se jede kada se malo prohladi. Odličan je predlog za užinu ili večeru, a nema čekanja da testo nadođe, samo ga brzinski umesite i poređate ostale namirnice. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1/4 šolje pavlake ili jogurta
- 3 kašike maslinovog ulja
- Još:
- 2,5 šolje seckanog tvrdog sira
- 1/2 šolje paradajz sosa ili pelata
- 1/4 crvenog luka
- 1/2 zelene paprike
- 1/4 šolje seckanih maslina
- 50 g šunke po izboru
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, a u drugoj posudi umutite jaje, mleko, jogurt i maslinovo ulje. Pomešajte obe smese i promešajte da se oblikujte testo. Dodajte jednu šolju sitno seckanog sira i rukama dobro sjedinite. Tepsiju nauljite, pa stavite pek papir, a onda ispajte testo i lepo rasporedite. Premažite paradajz sosom, pa dodajte seckani ljubičasti luk, papriku, masline i šunku. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, pa stavite alu foliju i pecite još 15 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, pa izvucite i ohladite još 10 minuta. Možete da pospete origanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.