Ne postoji osoba na svetu koja nije probala picu ili hleb.Svaka zemlja ima neki svoj recept kako sprema oba ova jela, ali najbolji način da maksimalno uživate u ukusu jeste da ih spojite i napravite pica hleb.Kombinacija sastojaka oduševiće svakog istinskog zaljubljenika u testo, a obično se jede kada se malo prohladi. Odličan je predlog za užinu ili večeru, a nema čekanja da testo nadođe, samo ga brzinski umesite i poređate ostale namirnice. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1/4 šolje pavlake ili jogurta
- 3 kašike maslinovog ulja
- Još:
- 2,5 šolje seckanog tvrdog sira
- 1/2 šolje paradajz sosa ili pelata
- 1/4 crvenog luka
- 1/2 zelene paprike
- 1/4 šolje seckanih maslina
- 50 g šunke po izboru
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, a u drugoj posudi umutite jaje, mleko, jogurt i maslinovo ulje. Pomešajte obe smese i promešajte da se oblikujte testo. Dodajte jednu šolju sitno seckanog sira i rukama dobro sjedinite. Tepsiju nauljite, pa stavite pek papir, a onda ispajte testo i lepo rasporedite. Premažite paradajz sosom, pa dodajte seckani ljubičasti luk, papriku, masline i šunku. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, pa stavite alu foliju i pecite još 15 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, pa izvucite i ohladite još 10 minuta. Možete da pospete origanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem