Cveklaima malo masti, bogata je antioksidansima i vitaminima, a zahvaljujući tome može da pomogne da se snizi krvni pritisak, kao i da smanji rizik od moždanog i srčanog oboljenja. Svakodnevna konzumacija ovog povrća ima brojne benefite za organizam, a u salatu se dodaju još i suve šljive, koje potencijalno mogu da poboljšaju zdravlje gastrointestinalnog trakta, a prema kliničkim studijama, antioksidansi i antiinflamatorna svojstva suvih šljiva mogu pomoći u sprečavanju gubitka kostiju i pomoći u održavanju zdrave gustine i formiranja kostiju. Veće količine vitamina K u suvim šljivama takođe pomažu u poboljšanju zdravlja kostiju. Pored svih zdravstvenih prednosti salata od cvekle je i jako ukusna, a lako se pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 cvekle
- 2 čena belog luka
- peršun
- 30 g oraha
- 60 g suvih šljiva
- 1 kašika balzamika
- 2-3 kašike ulja
- prstohvat bibera
- malo soli
Priprema:
Skuvajte cveklu, pa je izrendajte. Zatim u činiji pomešajte cveklu, seckani peršun, orahe, suve šljive i mleveni beli luk. Lepo promešajte, pa dodajte ulje, balzamiko, so i biber. Dobro promešajte i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus