Cveklaima malo masti, bogata je antioksidansima i vitaminima, a zahvaljujući tome može da pomogne da se snizi krvni pritisak, kao i da smanji rizik od moždanog i srčanog oboljenja. Svakodnevna konzumacija ovog povrća ima brojne benefite za organizam, a u salatu se dodaju još i suve šljive, koje potencijalno mogu da poboljšaju zdravlje gastrointestinalnog trakta, a prema kliničkim studijama, antioksidansi i antiinflamatorna svojstva suvih šljiva mogu pomoći u sprečavanju gubitka kostiju i pomoći u održavanju zdrave gustine i formiranja kostiju. Veće količine vitamina K u suvim šljivama takođe pomažu u poboljšanju zdravlja kostiju. Pored svih zdravstvenih prednosti salata od cvekle je i jako ukusna, a lako se pravi. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 2 cvekle 
  • 2 čena belog luka 
  • peršun 
  • 30 g oraha 
  • 60 g suvih šljiva 
  • 1 kašika balzamika 
  • 2-3 kašike ulja 
  • prstohvat bibera 
  • malo soli 

Priprema:
Skuvajte cveklu, pa je izrendajte. Zatim u činiji pomešajte cveklu, seckani peršun, orahe, suve šljive i mleveni beli luk. Lepo promešajte, pa dodajte ulje, balzamiko, so i biber. Dobro promešajte i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE