Gibanica je jedna od najpoznatijih srpskih pita koja se baš lako sprema. Ako volite da je jedete, predlažemo vam da isprobate i lažnu gibanicu sa tikvicama koja će vas oduševiti. Sastojci su nikad jeftiniji, a priprema najprostija moguća. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ispečete. Odličan je predlog za brzinski doručak ili večeru. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • 1/2 kašike kukuruznog skroba 
  • 150 ml mleka 
  • 50 g tvrdog sita 
  • 1 tikvica 

Priprema:
Jaja posolite i umutite, pa im dodajte mleko i rendani sir. Smesu dobro sjedinite. Posudu u kojoj ćete peći lažnu gibanicu nauljite ili premažite puterom, pa poređajte tikvice koje ste isekli na kolutove. Prelijte smesom od jaja i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa