Gibanica je jedna od najpoznatijih srpskih pita koja se baš lako sprema. Ako volite da je jedete, predlažemo vam da isprobate i lažnu gibanicu sa tikvicama koja će vas oduševiti. Sastojci su nikad jeftiniji, a priprema najprostija moguća. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ispečete. Odličan je predlog za brzinski doručak ili večeru. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 1/2 kašike kukuruznog skroba
- 150 ml mleka
- 50 g tvrdog sita
- 1 tikvica
Priprema:
Jaja posolite i umutite, pa im dodajte mleko i rendani sir. Smesu dobro sjedinite. Posudu u kojoj ćete peći lažnu gibanicu nauljite ili premažite puterom, pa poređajte tikvice koje ste isekli na kolutove. Prelijte smesom od jaja i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus