Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 slatka paprika
  • 3 jajeta
  • 3-4 paradajza
  • 100 g kačkavalja
  • šaka mirođije
  • 1/2 kašike soli
  • biber po ukusu
  • ulje

Pogledajte kako se pravi:

Recept za krompir sa kačkavaljem i paradajzom:

Za krompir pripremljen na ovaj način, narendajte krompir na krupno rende, ubacite ga u činiju i sipajte hladnu vodu preko, pa ostavite da odstoji deset minuta.

U međuvremenu narendajte šargarepu na krupno rende. Luk isecite na kockice. Takođe naseckajte papriku. Zagrejte ulje na ringli, pržite luk, dodajte šargarepu i pržite je još tri minute, pa zatim dodajte papriku i pržite još tri minuta.

Krompir ocedite i dodajte mu isprženo provrće. Sitno naseckajte mirođiju i ubacite u činiju. U drugoj posudi umutite žicom jaja i dodajte krompiru. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.

Na pleh sa papirom za pečenje rasporedite smesu. Pecite na 180 stepeni C oko 35 minuta. Nasecite paradajz i narednajte kačkavalj, izvadite picu iz rerne i pospite odozgo. Vratite da se zapeče i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i krompire u pivskom pohu.

Pročitajte i kako se pravi zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem

BONUS VIDEO

instagram fatmagulkitchen Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom

StvarUkusa