Počastite sebe i svoje najbliže zdravim ćuftama od kupusa, koje se spremaju za tili čas, pomešate sastojke i pečete. Odlične su za ručak uz bilo koji prilog, a ako vam ostanu biće odlične i za laganu večeru, uz neki ukusan umak ili recimo tartar sos. Garantovano da vam meso neće nedostajati.
Sastojci:
- 1 srednja glavica svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- sušeni paradajz (ili paprika)
- 2 jaja
- 3 kašike brašna
- so, aleva paprika, biber
Za umak:
- 100 ml jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 manji krastavac
- mirođija
Priprema:
Kupus iseckajte, zalijte vodom i kuvajte nekih 5-6 minuta. Iseckani crni i beli luk propržite na ulju da se zastakli. U činiji razmutite dva jaja, u koja ćete potom dodati kupus, koji ste prethodno dobro ocedili od vode, pa potom ubacite i sitno seckani sušeni paradajz. Začinite po ukusu i pa dodajte uprženi luk. Na kraju stavite tri kašike brašna i formirajte ćuftice. Pecite na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu hrskavu koricu. Za umak sitno naseckajte krastavac i mirođiju, pa pomešajte sa smesom od jogurta i majoneza.
Izvor: Stvar ukusa