Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arapska kafa sa zelenim kardamomom

Kardamom je svrstan u treći najskuplji i najcenjeniji začin na svetu, nakon šafrana i vanile.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Najpre izvadite semenke kardamoma iz zelenih mahuna, mahune sačuvajte. Semenke pecite na suvo i čim počne da se razvija miris, sklonite ih i zdrobite. U onom posebnom lončiću za kafu u deo u koji obično stavljate kafu ubacite i zdrobljene semenke kardamoma i normalno skuvajte jaku kafu. Mahune kardamoma stavite na dno šoljice i prelijte vrućom kafom za još intenzivniji ukus. Zasladite šećerom.


Sastojci:

aparat za kafu iz dva dela, tzv. italijanska moka
crna mlevena kafa
3 kašičice zelenog kardamoma u mahuni
šećer

2. Ako ćete kuvati tursku kafu, onda samo ubacite zdrobljene semenke u vodu pre nego što je zakuvate i kad kafa bude gotova ostavite da se slegne da se ukusi kardamoma i kafe još više prožmu.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti