1. Očistite nar, pa bobice stavite u veću posudu zajedno sa šećerom i limunovim sokom i ostavite u frižideru da prenoće.
2. Sutradan bobice izgnječite ili propasirajte dok se ne izdvoji sok, pa procedite.
3. Sirup sipajte u staklenu flašu i držite u frižideru, a pijte ga razblaženog vodom po ukusu.
Napomena: Novija istraživanja pokazuju da nar ima čak više sekundarnih biljnih materija (polifenola) od crvenog vina i zelenog čaja. Ove supstance štite krvne sudove i jačaju imuni sistem.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus