Napravite sok od ribizla na kosjerićki način lako i jednostavno.

1. Ribizle odvojiti od peteljki i rukom malo izgnječiti. Dodati limuntus, promešati, poklopiti i 24 h ostaviti.
2. Masi dodati šećer i vodu, promešati i kroz gazu procediti.
3. Tečnost sipati u čiste sterilisane flaše, hermetickim zatvaračima zatvoriti (ili duplim celofanom) i do upotrebe u frižideru držati.
Napomena: Ako se sprema veća količina i ostavlja za zimu onda na navedenu količinu staviti 1 kesicu konzervansa.
Poželjno je vodu prvo prokuvati, ohladiti, a zatim preliti preko voća.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs