1. Ribizle odvojiti od peteljki i rukom malo izgnječiti. Dodati limuntus, promešati, poklopiti i 24 h ostaviti.


Sastojci:

1 kg ribzile

1 kašika limuntusa

1 kg šećera

750 ml hladne vode

2. Masi dodati šećer i vodu, promešati i kroz gazu procediti.

3. Tečnost sipati u čiste sterilisane flaše, hermetickim zatvaračima zatvoriti (ili duplim celofanom) i do upotrebe u frižideru držati.

Napomena: Ako se sprema veća količina i ostavlja za zimu onda na navedenu količinu staviti 1 kesicu konzervansa.

Poželjno je vodu prvo prokuvati, ohladiti, a zatim preliti preko voća.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs