Nikad jednostavnija i nikad ukusnija pasta, koja sa tanjira nestaje u rekordnom roku. Idealna je da je spremite kada vam, recimo, dolaze gosti, ali i bez posebnog povoda - kako biste udovoljili svom čulu ukusa.
Sastojci:
200g slanine
400g taljatela
200g šampinjona
200 ml pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
so
biber
parmezan
maslinovo ulje
čeri paradajz (po ukusu)
Priprema:
Slaninu isecite na sitnije komade, a šampinjone na malo krupnije kriške. Zatim sitno naseckajte beli luk, a čeri paradajz na četvrtine. Onda na malo maslinovog ulja propržite slaninu, dodajte pečurke. Kada se kratko prodinsta dodati neutralnu pavlaku i biber po ukusu. Ostavite nekoliko minuta da se krčka i povremeno promešajte varjačom.
Proključalu vodu posoliti i dodati taljatele. Kada se skuvaju, procedite vodu i dodajte sos na njih. Stavite i peršun, a zatim dodajte krišku putera po ukusu. Mešajte dok se puter ne otopi.
Servirajte jelo i dodajte parmezan i čeri paradajz.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem