Nikad jednostavnija i nikad ukusnija pasta, koja sa tanjira nestaje u rekordnom roku. Idealna je da je spremite kada vam, recimo, dolaze gosti, ali i bez posebnog povoda - kako biste udovoljili svom čulu ukusa.
Sastojci:
200g slanine
400g taljatela
200g šampinjona
200 ml pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
so
biber
parmezan
maslinovo ulje
čeri paradajz (po ukusu)
Priprema:
Slaninu isecite na sitnije komade, a šampinjone na malo krupnije kriške. Zatim sitno naseckajte beli luk, a čeri paradajz na četvrtine. Onda na malo maslinovog ulja propržite slaninu, dodajte pečurke. Kada se kratko prodinsta dodati neutralnu pavlaku i biber po ukusu. Ostavite nekoliko minuta da se krčka i povremeno promešajte varjačom.
Proključalu vodu posoliti i dodati taljatele. Kada se skuvaju, procedite vodu i dodajte sos na njih. Stavite i peršun, a zatim dodajte krišku putera po ukusu. Mešajte dok se puter ne otopi.
Servirajte jelo i dodajte parmezan i čeri paradajz.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus