Nikad jednostavnija i nikad ukusnija pasta, koja sa tanjira nestaje u rekordnom roku. Idealna je da je spremite kada vam, recimo, dolaze gosti, ali i bez posebnog povoda - kako biste udovoljili svom čulu ukusa.

Sastojci:

200g slanine

400g taljatela

200g šampinjona

200 ml pavlake za kuvanje

2 čena belog luka

so

biber

parmezan

maslinovo ulje

čeri paradajz (po ukusu)

Priprema:

Slaninu isecite na sitnije komade, a šampinjone na malo krupnije kriške. Zatim sitno naseckajte beli luk, a čeri paradajz na četvrtine. Onda na malo maslinovog ulja propržite slaninu, dodajte pečurke. Kada se kratko prodinsta dodati neutralnu pavlaku i biber po ukusu. Ostavite nekoliko minuta da se krčka i povremeno promešajte varjačom.

Proključalu vodu posoliti i dodati taljatele. Kada se skuvaju, procedite vodu i dodajte sos na njih. Stavite i peršun, a zatim dodajte krišku putera po ukusu. Mešajte dok se puter ne otopi.

Servirajte jelo i dodajte parmezan i čeri paradajz.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: mogujatosama.rs