1. Stavite špagete da se kuvaju u slanoj vodi. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Špagete treba da ključaju 6 minuta, zatim dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.


Sastojci:

350 g špageta
250 g brokolija
2 vlašca
2 kašike kapara
85 g zelenih maslina
sok i rendana kora limuna
200 g tunjevine u ulju
1 kašika maslinovog ulja + malo za posipanje

2. Dok se špagete i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaperima, tunjevinom, korom i sokom limuna.

3. Ocedite vodu iz špageta i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.

4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja, dok se ljubiteljima ljutih ukusa preporučuje dosta bibera, čiji se ukus odlično slaže uz ovu pastu.