Supa ili čorba treba da bude sastavni deo ručka svakog dana ili bar što češće, jer deluju veoma okrepljujuće na naš organizam. Teleća supa je jedna je od omiljenih i veoma je ukusna i zdrava. Prestavljamo vam recept za pravu, domaću teleću supu koja će vas oduševiti ukusom.
Sastojci:
1 veza zeleni (šargarepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren),
1 glavica crnog luka,
1 kašika suvog začina,
kašičica šećera,
kašičica soli,
koske,
komad telećeg mesa.
Priprema:
Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.
Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: inzena.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus