Sastojci:
- 350 g pilećih prsa
- 100 g heljdinog griza
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 2–3 kašike biljnog ulja
- Par grančica sveže mirođije
- 1 lovorov list
- So po ukusu
- 1,5 l vode
Za knedle od krompira:
- 2 krompira
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- Par grančica mirođije
- 1/4 kašičice soli
- Prstohvat mlevenog crnog bibera
Priprema:
Domaća supa sa knedlama od krompira je jelo koje odmah budi osećaj topline i porodične atmosfere. Umesto tradicionalnih griz knedli napravite ove od krompira i prtvorite supu u potpuno drugačije jelo.
Oljuštite krompir, skuvajte ga u slanoj vodi i izgnječite dok je još topao. Ostavite da se prohladi. U izgnječeni krompir dodajte jaje, brašno, seckanu mirođiju, so i biber. Umesite mekano testo i oblikujte male knedle.
U šerpu sipajte 1,5 l vode, dodajte pileći file, lovorov list. Kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, skidajući penu po potrebi. U međuvremenu sitno iseckajte crni luk i šargarepu. Luk propržite na ulju dok ne postane staklast, a zatim dodajte i šargarepu. Pržite još par minuta. Dodajte proprženo povrće i heljdin griz u supu. Kuvajte sve zajedno još 10 minuta. Dodajte pripremljene knedle od krompira i kuvajte ih u supi oko 5–7 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Na kraju dodajte seckan svežu mirođiju i po potrebi dosolite.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini