Šljive operite, izvadite im koštice, prelijte hladnom vodom u kojoj je razmućena soda bikarbona i ostavite sat vremena da odstoje.
Dobro ih isperite hladnom vodom i stavite na krpu ili papirni ubrus da se dobro prosuše (oko sat vremena).
Šećer prelijte vodom i ušpinujte. Dodajte šljive, smanjite temperaturu i kuvajte kao i svako drugo slatko. Gotovo je kad s kašike pada kap po kap.
Sklonite s vatre, openite i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da prenoći.
Sutradan sipajte u tegle i povežite.
Slatko od neljuštenih šljiva
Pripremite staro dobro slatko od šljiva na malo drugačiji način.
Još iz kategorije
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem