Sastojci: 

  • 700 g duguljastih srednje ljutih paprika
  • 2 kašike soli
  • 6 kašika šećera
  • sirće da se dopuni tegla
  • malo mirođije
  • nekoliko čenova belog luka (po ukusu)
  • 2 šargarepe
  • 1 zelena paprika

Priprema:

Paprike sa odsečenim drškama poređajte na roštilj u ispecite sa svih strana. Stavite ih u šerpu i poklopite da omekšaju. Pripremite tegle sa poklopcima na zavrtanje.

Čenove belog luka oljuštite i naseckajte krupno. Poređajte paprike u teglu skoro do vrha. Između njih postavljajte komade belog luka i grančice mirođije. Odozgo postavite kolutove šargarepe i trakice obične zelene paprike.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/