Sastojci:
- 700 g duguljastih srednje ljutih paprika
- 2 kašike soli
- 6 kašika šećera
- sirće da se dopuni tegla
- malo mirođije
- nekoliko čenova belog luka (po ukusu)
- 2 šargarepe
- 1 zelena paprika
Priprema:
Paprike sa odsečenim drškama poređajte na roštilj u ispecite sa svih strana. Stavite ih u šerpu i poklopite da omekšaju. Pripremite tegle sa poklopcima na zavrtanje.
Čenove belog luka oljuštite i naseckajte krupno. Poređajte paprike u teglu skoro do vrha. Između njih postavljajte komade belog luka i grančice mirođije. Odozgo postavite kolutove šargarepe i trakice obične zelene paprike.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom