Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečeni džem od šljiva

Ukusan džem koji čuva ukus sočnih šljiva i zavodljivog ruma.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Operite šljive i povadite koštice, ali da ostanu cele. Stavite u sud za pečenje (dublju tepsiju) i pospite šećerom.


Sastojci:

5 kg šljiva
600 g šećera
1 dl ruma

2. Pecite u rerni, ali pazite da sok ne ispari sasvim. Pred kraj pečenja dodajte rum, promešajte i sipajte u tegle. Stavite ponovo u rernu da se uhvati korica. Kad se ohladi, povežite tegle.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti