Ne postoji bolja kombinacija od domaćeg džema i palačinki, složićete se. A kako je sad sezona iskoristite je da napravite ovaj domaći namaz bez konzervansa.
Sastojci:
- 2 kg višanja
- sok i korica jednog limuna
- 450 g šećera
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica. Stavite u šerpu i uključite ringlu na srednju jačinu i neka se kuva oko 20 minuta. Dok se kuva dodajte koricu i sok limuna. Kada se voće ukrčkalo izmerite uz pomoć staklene merice koliko imate ukuvanog voća da biste odredili koliko šećera treba da stavite. Ukoliko imate 600 ml voća (koliko treba da ispadne od 2 kg), stavljate 2/3 od toga šećera. što znači oko 450g. Vratite sve u šerpu i kuvajte dok sešećer ne otopi. Kada počnu na površini da se formiraju mehurići sklonite šerpu sa ringle. Džem sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem