Ne postoji bolja kombinacija od domaćeg džema i palačinki, složićete se. A kako je sad sezona iskoristite je da napravite ovaj domaći namaz bez konzervansa.
Sastojci:
- 2 kg višanja
- sok i korica jednog limuna
- 450 g šećera
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica. Stavite u šerpu i uključite ringlu na srednju jačinu i neka se kuva oko 20 minuta. Dok se kuva dodajte koricu i sok limuna. Kada se voće ukrčkalo izmerite uz pomoć staklene merice koliko imate ukuvanog voća da biste odredili koliko šećera treba da stavite. Ukoliko imate 600 ml voća (koliko treba da ispadne od 2 kg), stavljate 2/3 od toga šećera. što znači oko 450g. Vratite sve u šerpu i kuvajte dok sešećer ne otopi. Kada počnu na površini da se formiraju mehurići sklonite šerpu sa ringle. Džem sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus