Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI DŽEM OD VIŠANJA: Ovako su ga pravile naše bake, bez konzervansa od samo 3 sastojka (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Odličan dodatak palačinkama - domaći džem od višanja.

 džem od višanja.png Izvor: Printscreen/Youtube/KeefCooks

Ne postoji bolja kombinacija od domaćeg džema i palačinki, složićete se. A kako je sad sezona iskoristite je da napravite ovaj domaći namaz bez konzervansa.

Sastojci:

  • 2 kg višanja
  • sok i korica jednog limuna
  • 450 g šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Višnje operite i očistite od koštica. Stavite u šerpu i uključite ringlu na srednju jačinu i neka se kuva oko 20 minuta. Dok se kuva dodajte koricu i sok limuna. Kada se voće ukrčkalo izmerite uz pomoć staklene merice koliko imate ukuvanog voća da biste odredili koliko šećera treba da stavite. Ukoliko imate 600 ml voća (koliko treba da ispadne od 2 kg), stavljate 2/3 od toga šećera. što znači oko 450g. Vratite sve u šerpu i kuvajte dok sešećer ne otopi. Kada počnu na površini da se formiraju mehurići sklonite šerpu sa ringle. Džem sipajte u sterilisane tegle.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti