1. Lepe, zdrave plodove šljiva operite i povadite im koštice. Stavite u čist sud i nalijte prokuvanim medom.
2. Pokrijte i ostavite da odstoje nekoliko časova.
3. Za to vreme šljive će pustiti vodu. Taj sirup izlijte u drugu šerpu i stavite na vatru da se kuva, a šljive poređajte u čiste tegle. Prohlađeni skuvani sirup sipajte preko šljiva. Tegle zatvorite i kuvajte (sterilišite) pet minuta, na 80 stepeni.
Izvor: gurmanija.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus