Stvar je u jednostavnosti. Pripremite sve od namirnica što vam je potrebno i kuvanje će vam postati zadovoljstvo.
Što više luka
Luk ne spada u najomiljenije namirnice, ali se svako jelo zasniva na njemu. Neki veleiki kuvari ga koriste u velikim količinama da bi ukus jela bio što aromatičniji.
Pogledajtev 5 korisnih saveta vrhunskih kuvara.
Samo jaka vatra
Kuvajte na što većoj temperaturi. Kako tretirate meso, tako i varivo. I ne strahujte, meso će biti hrskavije, a povrće se neće pretvoriti u kašastu smesu kao što je to slučaj kod kuvanja na tihoj natri.
Spremajte na maslacu
I sami ste primetili da većina renomiranih kuvara priprema gotovo sva jela na maslacu. Posebno, maslac sosevima daje kremastu primesu.
Pogledajte 5 korisnih saveta za dobru domaću supu.
Koristite sveže začine
Vremenom začini gube aromu, zato obnavljajte vaše skladište začina uvek svežim. Ne tovarite se zalihama. Ukoliko ste u mogućnosti da imate mini baštu svojih začina, to je idealna opcija.
Uživajte u svom uspehu ukusa!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus