1. Matematika i kuvanje

Pre nego što počnete da kuvate izračunajte količinu namirnica koja vam je potrebna za jelo, u zavisnosti za koliko osoba pravite obrok. Ako kuvate za manje osoba nego što recept propisuje, onda izračunajte koliko namirnica vam je zaista potrebno i to zabeležite.

Pročitajte i Recept za najbrže i najlakše čišćenje rerne do sada (VIDEO)

2. Veličina i broj posuda

Ako koristite manje sastojaka za pripremu jela, to znači da ćete koristiti i manje posuda. Pri kuvanju uzmite u obzir i visinu i širinu šerpe. Kako biste kuvali brže probajte da delove jela kuvate u različitim posudama, ali tada morate više da se fokusirate kako vam nešto ne bi zagorelo.

Pročitajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice

3. Vreme pripreme

Vreme pripreme jela može biti promenljivo, ali možemo da predvidimo koliko nam vremena može oduzeti mućenje. Praksa je pokazala da je ručno mućenje dosta efikasnije od mućenja mikserom, pogotovo kada nešto pečemo u više manjih serija, kao i da se tako bolje fokusiramo na pripremu jela.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu