1. Matematika i kuvanje
Pre nego što počnete da kuvate izračunajte količinu namirnica koja vam je potrebna za jelo, u zavisnosti za koliko osoba pravite obrok. Ako kuvate za manje osoba nego što recept propisuje, onda izračunajte koliko namirnica vam je zaista potrebno i to zabeležite.
2. Veličina i broj posuda
Ako koristite manje sastojaka za pripremu jela, to znači da ćete koristiti i manje posuda. Pri kuvanju uzmite u obzir i visinu i širinu šerpe. Kako biste kuvali brže probajte da delove jela kuvate u različitim posudama, ali tada morate više da se fokusirate kako vam nešto ne bi zagorelo.
3. Vreme pripreme
Vreme pripreme jela može biti promenljivo, ali možemo da predvidimo koliko nam vremena može oduzeti mućenje. Praksa je pokazala da je ručno mućenje dosta efikasnije od mućenja mikserom, pogotovo kada nešto pečemo u više manjih serija, kao i da se tako bolje fokusiramo na pripremu jela.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus