Verovatno vam se desilo da supa ne ispadne baš kao što ste očekivali, a niste svesni u čemu je problem. Moguće je da ste napravili neku od najčešćih grešaka koje stoje na putu da vaša supa pokupi sve pohvale ukućana i gostiju.

Koristili ste kupovni bujon. Priznaćete da su domaći proizvodi često ukusniji, a verovatno i zdraviji. Zašto se onda ne biste potrudili i napravili domaći bujon. Evo korisnog teksta za pripremu bujona Kako napraviti dobar bujon.

Dodajete testenine ili pirinač prerano. Ukoliko ne želite da vam se pirinač ili testenine raspadnu tokom kuvanja, dodajte ih neposredno pred kraj kuvanja supe. Pirinču je potrebno 20 minuta da se skuva, a testeninama 10.

Supa vri umesto da struji. Ukoliko u receptu piše da supa treba blago da struji ne dozvolite da tečnost vri. Dok supa struji svi sastojci će postepeno ispuštati svoju aromu.

Niste stavili dovoljno bujona. Uživanje u supi podrazumeva tople, sočne zalogaje kašikom. Ne dozvolite da se supa previše kuva i dragocena tečnost ispari. Zato je bolje da stavite i više bujona nego što je potrebno.

Dodajete sve sastojke odjednom. Namirnice se ne kuvaju na isti način i potrebno im je različito vreme da bi se skuvale. Mahunarke, sočivo i tvrdo povrće zahteva duže kuvanje, pa ih stavite u supu na početku kuvanja. Mekane sastojke dodajte pred kraj pripreme.

Solite pre vremena. Ako dodate so na početku kuvanja može se desiti da presolite supu. Sačekajte da se supa skuva skoro do kraja, probajte je i začinite po ukusu.

Ne kuvate s ljubavlju. Priprema supe zahteva mnogo ljubavi i truda. Ukoliko žurite i pripremate bez mnogo volje, može se odraziti i na ukus. Budite strpljivi, pustite da se supa kuva polako i imajte na umu da će svaki zalogaj ukusnog jela ugrejati, zasititi i usrećiti vaše ukućane i goste.