Na blogu "Zemlja snova" osim što možemo upoznati deo Amerike iz ugla devojke Kristine koja se iz grada Portlanda preselila u unutrašnjost Oregona, možemo naći i zanimljive tutorijale, a jedan od njih će zainteresovati i mnoge ljubitelje zdrave hrane.
"Zasadite đumbir kod kuće!", naziv je blog posta u kome Kristina detaljno objašnjava kako da posadite koren đumbira u saksiju i redovno zalivate dok ne dobijete plod za upotrebu.
Pogledajte i 11 impresivnih činjenica o đumbiru
Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku. Najbolje je izabrati "ruku" sa što više "prstiju". Kako biste dobili što više plodova, neophodno je izlomiti pipke đumbira na više delova.
Sadnja je laka: stavite u saksiju jedan "prst" đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspe. Zalivajte često. Ne traži dosta svetla, ali traži toplotu.
Pogledajte i Đumbir protiv stomačnih tegoba
Kristina savetuje da ga posadite kao kućnu biljku u ranu jesen, a kada dođe proleće da ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je izabereti mesto sa rastresitom zemljom i redovno zalivajte. Kristina tvrdi da ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku.
Ukoliko se brinete o svojoj biljci po ovim savetima, zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 meseci pre nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Lisa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus