Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne bacajte vodu od paste

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Mnogi profesionalni kuvari su dugo ljubomorno čuvali ovu tajnu.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli pastu u restoranu kako je preliv tako kremast, a vama kod kuće to nikad ne uspe. Pri tom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala. U tome je caka! Vi ste u stvari ne znajući bacali taj tajni sastojak.


Profesionalni kuvari znaju, a sada i vi, da malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša izgled i ukus sosa. Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast. Osim toga biće i ukusniji.


Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti