Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli pastu u restoranu kako je preliv tako kremast, a vama kod kuće to nikad ne uspe. Pri tom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala. U tome je caka! Vi ste u stvari ne znajući bacali taj tajni sastojak.
Profesionalni kuvari znaju, a sada i vi, da malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša izgled i ukus sosa. Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast. Osim toga biće i ukusniji.
Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom