Dimljena skuša je izuzetno ukusna, a odlično je posluženje i za slavu. A kako se bliži Sveti Nikola, ovaj recept je naš predlog za savršenu slavsku trpezu. Možete da je poslužite sa krompir salatom, a priprema nije ni skupa ni komplikovana. Ovako pripremljenu ribu ne morate da jedete samo kada su svečane prilike, nego i kada želite da se počastite ukusnim ručkom. 

  • Sastojci:
  • 2 smrznute skuše 
  • ljuska od 3 glavice crnog luka 
  • 3 kašičice soli
  • 2 kašike crnog čaja
  • 1,5 kašika šećera
  • 2 lovorova lista
  • 7-15 zrna bibera
  • 1,5 litara vode

Priprema:
Ribi isecite rep i glavu i dobro je očistite. Ivadite i kosti. Isecite veću plastičnu flašu i dobro je operite, pa stavite ribu unutra. U šerpu sipajte vodu, pa dodajte so, ljusku crnog luka, crni čaj, šećer, lovorov list i biber. Kuvajte dok ne proključa, pa isključite. Sačekajte da se ohladi, pa prelijte ribu. Stavite u frižider na 3 dana.

 BONUS VIDEO:

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo) Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa