Ukoliko ste zaboravili da izvadite iz zamrzivača meso koje planirate da spremite danas za ručak, bez brige, nudimo vam trik koji sigurno niste znali.
Iako mnoge domaćice misle da je najsigurniji način odmrzavanja mesa da ga ostavite uveče na radnoj površini, to nije najbolje rešenje, jer bi meso moglo da se pokvari. Takođe, odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni nije dobro rešenje, jer se meso uglavnom skuva na nekim mestima, dok se na drugim jednostavno ne odledi. Za pravilno i temeljno odmrzavanje najbolje je da izvadite komad mesa iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Na taj način ne morate brinuti da li će da se pokvari.
Ipak, ukoliko žurite najbolje rešenje za brzo odleđivanje mesa je da ga, zajedno sa kesom u kom je bilo u zamrzivaču, potopite u vodu, ali hladnu. Vodu češće treba menjati kako bi se meso brže odledilo. I to je sva mudrost. Jednostavno, zar ne?
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Posna kikiriki salata sa susamom i tunjevinom
Žito kuglice savršene i za slavu i za desert
Recept za posnu paradajz čorbu
Posni paprikaš sa krompirom i šargarepama