Za "prirodno" odmrzavanje mesa u frižideru trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korišćenje mikrotalasne rerne.
Odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme unutar kog ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuvati.
Umesto toga pripremite:
– 2 metalna lonca
– komad mesa
– prozirnu plastičnu foliju
– vodu sa česme
Pogledajte i Odmrzavanje mesa: Otkrijte koji metod je najbezbedniji
Postupak:
1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu foliju stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.
2. U drugi lonac sipajte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle
3. Izvadite iz folije i pripremite meso na uobičajen način.
Zašto ovaj trik deluje?
Metal, a posebno aluminijum je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, i u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.
Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus