Za "prirodno" odmrzavanje mesa u frižideru trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korišćenje mikrotalasne rerne.

Odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme unutar kog ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuvati.

Umesto toga pripremite:

– 2 metalna lonca

– komad mesa

– prozirnu plastičnu foliju

– vodu sa česme

Pogledajte i Odmrzavanje mesa: Otkrijte koji metod je najbezbedniji

Postupak:

1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu foliju stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

2. U drugi lonac sipajte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle

3. Izvadite iz folije i pripremite meso na uobičajen način.

Zašto ovaj trik deluje?

Metal, a posebno aluminijum je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, i u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr