Iako deluje jako jednostavno, pečenje jaja na oko ume da bude pravi izazov. Međutim, postoji jedan trik uz koji ćete dobiti savršeno čvrsto belance i žumance koje se razliva i to bez kapi ulja.

Tajna je u vodi. U dobro zagrejan tiganj stavite dve kašike vode, a zatim dodajte jaje. Odmah poklopite tiganj – para koja nastaje stvara nežno i ravnomerno okruženje za kuvanje.

 Belanca će se tako potpuno steći i dobiti koricu, dok će žumance ostati tečno i kremasto, idealno za umakanje hleba.

Rezultat je jaje sa blago rumenim ivicama, dok gornja strana ostaje svilenkasta i nežna. Ovaj metod je brz, jednostavan i siguran način da doručak učinite posebnim.

Za još lepši oblik i savršeno okruglo jaje

sipajte ga u metalni kalup (prsten) koji ste stavili u tiganj pre pečenja. Para će ravnomerno skuvati belanca, a kalup će sprečiti da se jaje razliva.

Za još bogatiji ukus, pred kraj možete dodati mali komadić putera ili nekoliko kapi maslinovog ulja preko jajeta. Ovako pripremljeno jaje izgleda i miriše kao da je napravljeno u restoranu, a uživanje u njemu je pravo malo zadovoljstvo.

Ukoliko vas intersuje još saveta za pripremu jaja, ovde saznajte šta treba dodati u kajganu da bi bila mekana i vazdušasta.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.