Čišćenje sveže ribe kod kuće često ume da bude baš neuredno - krljušt leti na sve strane i lepi za radnu površinu, sudove, pa čak i ruke. Ipak, postoji jednostavan trik koji značajno olakšava posao i čini čišćenje ribe mnogo prijatnijim.

Sve što vam je potrebno je velika plastična kesa za smeće. Stavite ribu u kesu i obuhvatite je rukama dok uklanjate krljušt. Na taj način ostaje unutar kese, a kuhinja je čista.

Za skidanje krljušti ne morate kupovati specijalni pribor - obična supena kašika sa ravnim rubom može biti sasvim dovoljna. Važno je samo da ne pritiskate ribu prejako kako ne biste oštetili meso. 

Osim plastične kese za smeće, možete koristiti veliku činiju ili posudu sa visokim rubovima. Krljušt ostaje u posudi i nema rasipanja po stolu.

Obavezno koristite rukavice, one olakšavaju rukovanje ribom i dodatno štite ruke od oštrih peraja i mirisa.

Pročitajte i šta je tajna najbolje pržene ribe, uz samo prstohvat ovog sastojka korica će biti neodoljivo hrskava.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.