Riba u Srbiji nije baš popularna, ali ima i onih ljudi koji vole da je pojedu. Riba je zdrava i ukusna, a kod nas se više priprema rečna od morske. Rečna riba se često oseća na mulj, pa taj neprijatan miris mnoge odbija da je probaju. Ipak, leti je riba često na meniju, jer ne samo da je zdrava i lagana, ona se i brzo priprema. To je olakšavajuća okolonost kada su napolju visoke temperature, jer vam za prženje ribe treba samo 10 minuta.

Bez obzira koliko je jednostavna za pripremu često se dešava da se raspadne poh, ali i za to imamo super rešenje. Ali, danas vam predlažemo nešto drugačije. Ako volite da jedete i da spremate ribu, ali ne volite taj miris koji se uvuče u zavese i nameštaj i koji se teško vetri, predlažemo vam sjajan trik. 

Prvo u tiganju zagrejte malo ulja koje ste posolili. So sprečava prskanje ulja, a zatim dodajte komade krompira koji ste prethodno oljuštili, oprali i isekli. Na kraju u tiganj dodajte i ribu i pržite. Dodavanje krompira u tiganj sprečava da se kućom širi neprijatan miris.

Pročitajte i ovo: Kako da vam se riba ne zalepi za roštilj?

BONUS VIDEO: 

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

StvarUkusa/S.B.