Bez obzira da li pržite filete ribe na puteru ili u fritezi, to je jedan od najboljih načina da je napravite savršeno ukusnu. Ali pre nego što krenete u prodavnicu da kupite ribu, imajte na umu da nije svaka za prženje. Dok visoka temperatura može pomoći da neka riba bude sočna, ona isušuje prirodnu vlažnost drugih. Bakalar, som, pastrmka, škarpina su idealne za prženje, ali pored brašna i prezli, postoji još jedan sastojak koji će pomoći da pržena riba bude ukusnija.
Smatra se da prstohvat šećera može drastično da poboljša ukus pržene ribe, a pomoću nje ćete postići zlatnu i hrskavu koricu. Nemojte da preterate sa šećerom, jer onda možete da uništite jelo, pa je dovoljno da dodate prstohvat šećera na 1 kg ribe. Tako ćete postići idealan balans slatkog i slanog. Obavezno isprobajte ovaj trik i uživajte u novom ukusu pržene ribe.
Pročitajte i ovo: Najbolji način za pripremu ribe
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem