Za ovaj ukusni desert nije neophodno da imate bogato kulinarsko iskustvo, jednostavno nabavite sledeće sastojke i pratite uputstva.
Sastojci:
Oko 1 kg jagoda
100 g mlečne čokolade
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Mleveni pečeni lešnici
Poslastičarske kese
Čačkalice ili štapići za ražnjiće
Priprema:
Najpre operite jagode, a zatim ih dobro osušite. Ubodite po čačkalicu na svaku jagodu. Otopite čokoladu na pari, ostavite da se prohladi, a zatim napunite poslastičarske kese.
Svaku jagodu blago umočite u čokoladu, a potom uvaljajte u mlevene lešnike (možete preskočiti ovaj korak). Jagode možete ukrasiti i belom ili crnom čokoladom (po želji).
Pogledajte i 5 recepata za poslastice s jagodama
Ove neodoljive slatkiše možete poslužiti na tacni uz kafu, na poslužavniku ili u papirnim korpicama za kolače.
Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata