Za ovaj ukusni desert nije neophodno da imate bogato kulinarsko iskustvo, jednostavno nabavite sledeće sastojke i pratite uputstva.
Sastojci:
Oko 1 kg jagoda
100 g mlečne čokolade
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Mleveni pečeni lešnici
Poslastičarske kese
Čačkalice ili štapići za ražnjiće
Priprema:
Najpre operite jagode, a zatim ih dobro osušite. Ubodite po čačkalicu na svaku jagodu. Otopite čokoladu na pari, ostavite da se prohladi, a zatim napunite poslastičarske kese.
Svaku jagodu blago umočite u čokoladu, a potom uvaljajte u mlevene lešnike (možete preskočiti ovaj korak). Jagode možete ukrasiti i belom ili crnom čokoladom (po želji).
Pogledajte i 5 recepata za poslastice s jagodama
Ove neodoljive slatkiše možete poslužiti na tacni uz kafu, na poslužavniku ili u papirnim korpicama za kolače.
Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus