Za ovaj ukusni desert nije neophodno da imate bogato kulinarsko iskustvo, jednostavno nabavite sledeće sastojke i pratite uputstva.

Sastojci:

Oko 1 kg jagoda

100 g mlečne čokolade

100 g crne čokolade

100 g bele čokolade

Mleveni pečeni lešnici

Poslastičarske kese

Čačkalice ili štapići za ražnjiće

Priprema:

Najpre operite jagode, a zatim ih dobro osušite. Ubodite po čačkalicu na svaku jagodu. Otopite čokoladu na pari, ostavite da se prohladi, a zatim napunite poslastičarske kese.

Svaku jagodu blago umočite u čokoladu, a potom uvaljajte u mlevene lešnike (možete preskočiti ovaj korak). Jagode možete ukrasiti i belom ili crnom čokoladom (po želji).

Pogledajte i 5 recepata za poslastice s jagodama

Ove neodoljive slatkiše možete poslužiti na tacni uz kafu, na poslužavniku ili u papirnim korpicama za kolače.

Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Blic žena