1. Zamesite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode.


Sastojci:

120 g instant krompir pirea
4 dl vode
200 g brašna
3 kašičice ulja + za prženje prezli
jaje srednje veličine
šljive (po potrebi)
prezle
šećer (po potrebi za valjanje šljiva i posipanje knedli)

2. Šljive prepolovite, i uvaljajte u  šećer.

3. Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7-8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).

4. Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle u ključalu vodu.

5. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomuću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja.

6. Knedle pospite šećerom i poslužite.