1. U malu šerpu staviti čaj od cveta lavande, sipati liker i 3 kašike vode. Sve ovo kuvati na tihoj vatri oko pet minuta. Skinuti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kuvanu tečnost procediti kroz gustu cediljku, a proceđenu tečnost sačuvati.
2. Tečnost sipati u činiju, dodati jaja i šećer i penasto umutiti žicom nad parom odnosno posudom sa vodom koja ne treba da vri. Pomorandžu oprati, osušiti i ostaviti oko 10 minuta u zamrzivač. Istrugati koru pomorandže za jednu kašičicu.
3. Činiju skinuti sa pare, koru i sok od pomorandže umešati u jaja. Pavlaku čvrsto ulupati pa je umešati sa prethodno dobijenom smesom. Borovnice i maline oprati i ostaviti da se ocede. 200 g malina ispasirati u blenderu.
4. Sipati polovinu krema u čaše, pa preko sipati ispasirane maline, preko njih musli, pa borovnice. Dodati preostali krem, ukrasiti presostalim bobicama i ostaviti u frižideru pre služenja.
Parfe sa malinama i borovnicama
Veoma dekorativno, ukusno i osvežavajuće. Može da se pravi i sa nekim drugim voćem.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus