1. U malu šerpu staviti čaj od cveta lavande, sipati liker i 3 kašike vode. Sve ovo kuvati na tihoj vatri oko pet minuta. Skinuti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kuvanu tečnost procediti kroz gustu cediljku, a proceđenu tečnost sačuvati.

2. Tečnost sipati u činiju, dodati jaja i šećer i penasto umutiti žicom nad parom odnosno posudom sa vodom koja ne treba da vri. Pomorandžu oprati, osušiti i ostaviti oko 10 minuta u zamrzivač. Istrugati koru pomorandže za jednu kašičicu.

3. Činiju skinuti sa pare, koru i sok od pomorandže umešati u jaja. Pavlaku čvrsto ulupati pa je umešati sa prethodno dobijenom smesom. Borovnice i maline oprati i ostaviti da se ocede. 200 g malina ispasirati u blenderu.

4. Sipati polovinu krema u čaše, pa preko sipati ispasirane maline, preko njih musli, pa borovnice. Dodati preostali krem, ukrasiti presostalim bobicama i ostaviti u frižideru pre služenja.


Sastojci:

Za parfe:
2 cl likera
2 kašike cveta lavande (čaj)
3 žumanca
1  pomorandža
300 ml slatke pavlake

I još:
250 g borovnica
250 g malina
50 g šećera
4 kašike krokantnih musli sa suvim grožđem