1. Oprati salate, posušitii ih i iscepkati. Paradajz preseći svaki na pola.

2. Zagrejati 2 kašike ulja i propržiti borovnice, posuti sa malo šećera i karamelizovati. Pavlaku pomešati sa sokom i renom, posoliti, pobiberiti, pošećeriti i umešati u karamelizovane borovnice.

3. Meso oprati, posušiti i iseći na kockice. Pržiti ga na preostalom ulju, dok ne porumeni. Servirati u tanjirima prvo salatu, pa odozgo staviti kockice ćurećeg mesa, komadiće tosta i koktel paradajz. Preliti  pripremljenim dresingom. Po želji posuti krupno mlevenim biberom ili nekim drugim začinom po želji.


Sastojci:

2 glavice raznih salata
125 g koktel paradajza
50 g borovnica (može smrznutih)
5 kašika ulja
šećer
150 ml neutralne pavlake
2 kašike soka od jabuke
2 kašičice rena
so, biber
300 g ćureaeg fileta
4 kriške prepečenog tosta izlomljenog na kockice