1. Isečen krompir stavite u veliku šerpu, prelijte slanom vodom i kuvajte dok ne provri. Smanjite temperaturu i neka struji dok krompir ne omekša, oko 20 minuta. Krompir izvadite iz šerpe.
2. Rernu uključite na 175 C i nauljite pleh za pečenje.
3. Otopite 3 kašike margarina u tiganju na srednjoj temperaturi. Umešajte šunku i luk i dinstajte oko 5 minuta dok luk ne omeka i postane staklast.
4. Krompir dodajte mešavini sa šunkom, a zatim sve prebacite u pleh za pečenje.
5. Ostatak margarina otopite na srednjij temperaturi, dodajte postepeno brašno i neprestano mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte brašno, posolite i pobiberite. NAstavite da kuvate dok ne postane gusto, oko 2 minuta.
6. Smanjite temperaturu, dodajte kačkavalj i mešajte dok se sir ne otopi.
7. Prelijte sos preko krompira i šunke, a zatim pospite prezlama.
8. Pecite jelo u zagrejanoj rerni oko 25 do 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus