Pohovanje je možda najpopularniji način pripreme mesa. Ono možda nije baš najzdraviji izbor, ali pohovano meso je neverovatno sočno i ukusno. Smesa za poh se pravi od jaja, brašna i prezli. Ako nemate jaja ili se pridržavate Uskršnjeg posta, donosimo vam sjajne ideje za smesu za poh bez jaja. Pored mesa i riba će uz ove smese biti ukusnija i imaće hrskaviju koricu

Majonez

Majonez je dobra zamena za jaja. Da biste pripremili smesu za pohovanje na bazi majoneza, potrebno je da ga pomešate sa malom količinom vode. Ako postite koristite posni majonez.

Mlečni proizvodi

Za pripremu smese mogu se koristiti kefir i pavlaka. Da biste pripremili testo na bazi ovih proizvoda, potrebno je da ih pomešate sa brašnom 1:1.

Brašno i voda

Ovo je verovatno najlakši način da napravite smesu, samo pomešajte brašno i vodu. Кora će biti mekana.

Skrob

Da biste dobili hrskavu koru, možete dodati skrob u smesu. Treba ga pomešati sa brašnom i vodom.

Pročitajte i ovo: Pohovani kroketi na grčki način

BONUS VIDEO: 

Instagram/feelingtastyy Pohovani mladi luk

(StvarUkusa/S.B.)