Pohovanje je možda najpopularniji način pripreme mesa. Ono možda nije baš najzdraviji izbor, ali pohovano meso je neverovatno sočno i ukusno. Smesa za poh se pravi od jaja, brašna i prezli. Ako nemate jaja ili se pridržavate Uskršnjeg posta, donosimo vam sjajne ideje za smesu za poh bez jaja. Pored mesa i riba će uz ove smese biti ukusnija i imaće hrskaviju koricu.
Majonez
Majonez je dobra zamena za jaja. Da biste pripremili smesu za pohovanje na bazi majoneza, potrebno je da ga pomešate sa malom količinom vode. Ako postite koristite posni majonez.
Mlečni proizvodi
Za pripremu smese mogu se koristiti kefir i pavlaka. Da biste pripremili testo na bazi ovih proizvoda, potrebno je da ih pomešate sa brašnom 1:1.
Brašno i voda
Ovo je verovatno najlakši način da napravite smesu, samo pomešajte brašno i vodu. Кora će biti mekana.
Skrob
Da biste dobili hrskavu koru, možete dodati skrob u smesu. Treba ga pomešati sa brašnom i vodom.
Pročitajte i ovo: Pohovani kroketi na grčki način
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus