Pohovanje je možda najpopularniji način pripreme mesa. Ono možda nije baš najzdraviji izbor, ali pohovano meso je neverovatno sočno i ukusno. Smesa za poh se pravi od jaja, brašna i prezli. Ako nemate jaja ili se pridržavate Uskršnjeg posta, donosimo vam sjajne ideje za smesu za poh bez jaja. Pored mesa i riba će uz ove smese biti ukusnija i imaće hrskaviju koricu.
Majonez
Majonez je dobra zamena za jaja. Da biste pripremili smesu za pohovanje na bazi majoneza, potrebno je da ga pomešate sa malom količinom vode. Ako postite koristite posni majonez.
Mlečni proizvodi
Za pripremu smese mogu se koristiti kefir i pavlaka. Da biste pripremili testo na bazi ovih proizvoda, potrebno je da ih pomešate sa brašnom 1:1.
Brašno i voda
Ovo je verovatno najlakši način da napravite smesu, samo pomešajte brašno i vodu. Кora će biti mekana.
Skrob
Da biste dobili hrskavu koru, možete dodati skrob u smesu. Treba ga pomešati sa brašnom i vodom.
Pročitajte i ovo: Pohovani kroketi na grčki način
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem