Kombinacija kokosa, jabuka, kakaa i bele čokolade daje fantastičan ukus koji vredi probati.

Sastojci:

Testo:

60 g kokosovog ulja

1 prašak za pecivo

120 ml soka od jabuke (nezaslađenog)

40 g brašna

1 supena kašika ekstrakta vanile

40 g kokosovog brašna

240 ml meda

80 g kakaoa u prahu

5 jaja

2 prstohvata soli

Preliv:

1 supena kašika ulja

50 g bele čokolade

Priprema:

Kokosovo ulje rastopite i stavite sa strane da se hladi.

Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umutite. Sve suve sastojke umešajte pa im dodajte mokre sastojke i napravite kompaktnu smesu.

Kada sve umešate dodajte ohlađeno kokosovo ulje.

Pogledajte i Kako da prepoznate pravi med

Kalup namažite kokosovim uljme i pospite supenom kašikom kakaa. Izlijte smesu u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C od 35 do 40 minuta. Probajte čačkalicom da li je gotovo. Kada je kolač gotov izvadite da se ohladi.

Na pari rastopite belu čokoladu i dodajte joj ulje. Pustite da se malo ohladi pre nego što prelijete preko kolača.

Ohladite u frižideru pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa